maandag 12 december 2011

Klein bordje, groot bord en bordjes in de lucht

Tussenstand 12-12-11

Het gebeurt altijd. Aan het einde van het jaar ga ik nadenken. Een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het komende jaar. Zo rond eind november begint het om tot optimale sterkte te komen tussen kerst en oud en nieuw. Het is nu 12-12-11 en dat zie ik als een tussenstand.



Reflectie
Niet dat ik de rest van het jaar niet nadenk, hoor. Ik ben van nature een denker en mijn geest, fantasie en ideeënwereld heeft in mijn leven al heel wat overuren gedraaid. In de loop der jaren is er een gevoelswereld bijgekomen. Aanvankelijk niet zo sterk ontwikkeld maar steeds groter geworden. In mij dus een combinatie van veel denken en veel gevoel. Genoeg reflectiemogelijkheden zo aan het einde van het jaar J.


Terugblik
Als ik aan het afgelopen jaar terugdenk dan is echt druk geweest. Zowel op werk als privévlak. Schoonmoeder overleden, mijn vrouw vanwege reorganisatie zonder werk gekomen, veel loopbaanadvies-cliënten gesproken, en veel verslaglegging L, toenemend gebruik van mobiele telefoon en laptop, onderweg, thuis, ‘s avonds en in de weekenden. In combinatie met twee opgroeiende pubers was het een van de drukste jaren.
Geen toetje
Helemaal nieuw voor me dit jaar is alles wat met sociale media te maken heeft. Steeds meer ben ik er ingezogen en twitter, link en blog er lekker op los. Ook voor Choice Loopbaanadvies en De Reis van je Leven heb ik allerlei accounts lopen. Ik ben de tel even kwijt, maar ik schat in ongeveer 15 inlog-codes te hebben om alles te bedienen. Leuk hoor - Het Nieuwe Werken - maar mijn bordje begint aardig vol te worden. Er kan nog net wat jus bij, maar een toetje zit er niet in. En dat is jammer, want ik ben gek op toetjes. Ik vind alles leuk en lekker !


Het bos in met een pc-tablet
Het onderwerp van deze maand is dus: wat wil ik wel op mijn bordje en wat wil ik niet op mijn bordje. Wandelend coachen was altijd een van mijn favorieten, maar heeft nu geduchte concurrentie gekregen van het bezig zijn met sociale media. Mijn collega’s hebben mij al gekscherend voorgespiegeld dat ik dan maar met een pc-tablet het bos in moet. Ik heb mijn eigen bureau en partnerschappen en nog allerlei ideeën die ik uit wil voeren. Leuk ! Alleen past het allemaal niet op mijn bordje. To be continued ……




Trouwens .....
Wat heb jij op jouw bord liggen dat je er eigenlijk van af wilt hebben ?
En .....
Welke bordjes houd jij allemaal in de lucht ?