donderdag 9 juni 2011

BLT Bloggen Linkedin Twitter

Bacon, lettuce en tomato
Vandaag de workshop BLT gevolgd bij Anne Raaijmakers. Over Bloggen, Linkedin en Twitter. Met deze workshops over zakelijke social media helpt zij beginnende en gevorderde gebruikers aan inspirerende informatie. Met mijn interesse in loopbaancoaching in combinatie met online werken was het een interessante en geslaagde dag !


Zakelijke social media
Social media wil ik meer in gaan zetten. Ten behoeve van mijn clienten, informatie, inspiratie, e.d.. Al enige tijd is deze tendens zich aan het ontwikkelen. Sinds 2 jaar ben ik op Linkedin, afgelopen jaar gaan Bloggen en dit jaar wordt Twitter toegevoegd. Wat ik zo heerlijk vind aan mijn huidige werk is dat ik de vrijheid heb om dit soort workshops in te plannen. In de loop der tijd heb ik al diverse trainingen en workshops gevolgd op het gebied van coaching, communicatie, psychologie, methodieken, doelen, etc. Daar komt vanaf nu zakelijke social media bij.


Handig voor clienten
Voor mijn clienten op het gebied van loopbaanadvies is het handig en zeker aan te raden om ook internet te betrekken in hun banenzoektocht of baanverwerving. Om zicht te krijgen op de markt, op organisaties, op functies, vacatures, sollicitaties, tips m.b.t. sollicatiebrieven en cv's, e.d. En natuurlijk om zichzelf te profileren, zodat anderen kunnen zien wat zij te bieden hebben.


Wat is jouw aanbod in 140 tekens ?
Via Linkedin en Twitter heb je de mogelijkheid om 140 tekens in te voeren in je updates. Hoe zou jij jezelf en jouw aanbod willen noemen binnen deze grens. Probeer 's, en laat het me weten !