woensdag 29 december 2010

Geluk, gelukkig, gelukkiger .....

In mijn werk als loopbaanadviseur ontmoet ik veel aardige mensen. Ik wil ze/u graag bedanken voor de samenwerking die wij in 2010 hebben gehad!

In een jaar zie ik allerlei mensen: clienten, opdrachtgevers, collega's, studenten, ouderen, werknemers, leidinggevenden, werkzoekenden, etc. De meesten kennen elkaar niet. Als zij bij elkaar zouden komen dan is het een mooie club. Ik denk er wel eens over om iets te organiseren waar contacten en inspiratie met elkaar kunnen worden uitgewisseld. Maar zover is het nog niet gekomen.

Er is veel diversiteit. Zowel in mijn contacten als in de loopbaantrajecten. Iedereen is anders en elke situatie verschilt. Veelal gaat het om hetzelfde resultaat, namelijk zicht krijgen op, of het verkrijgen van een andere baan. Maar hoe het zo gekomen is, de persoonlijke kant van het verhaal en de weg er naar toe is voor alle mensen anders.

Soms gaat het snel en zijn we in een paar weken klaar. Soms duurt het maanden of langer. Er zijn clienten die kiezen voor een persoonlijk traject, aan tafel. Anderen willen liever online bezig zijn of juist in beweging, samen wandelend in gesprek. De manier waarop we samenwerken verschilt per client. Soms meer terugblikkend en diepgaand. Bij anderen vooruitblikkend en voortgaand.

Er is ook een gemene deler. De overeenkomst bij allen is het zoeken en streven naar geluk. Welke afkomst, opleiding, werkniveau of leeftijd we ook hebben, we willen allemaal gelukkig zijn. Of gelukkiger worden.

Soms is het nodig eerst aandacht aan aspecten van je zelf te schenken om je meer gelukkig te gaan voelen. Een nieuwe focus op de loopbaan kan hier zeker ook een belangrijke plaats in hebben. Passend werk doen en de juiste mensen om ons heen hebben genereert positieve energie.

Ik wens iedereen voor 2011 toewens veel geluk toe. Met het op jouw eigen manier vervullen van je wens om gelukkig te zijn in je werk en leven !